joi, 4 februarie 2016

Vindecadai.ro-despre alergii şi alte afecţiuni dermatologice

Alergia, această reacţie anormală şi exagerată a sistemului imunitar al organismului este a doua afecţiune în rândul copiilor, după infecţiile căilor respiratorii.
Încă din Antichitate această afecţiune a fost detectată în rândul oamenilor, principalele reacţii alergice fiind cele la alimente, polenul florilor sau praf.
Printre simptome se numără:
-mâncărime,
-roşeaţă,
-erupţii cutanate,
-ochi înlăcrimaţi,
-durerile de cap,
-nas înfundat,
-strănut.
De-a lungul timpului s-a încercat tratarea alergiilor prin diferite metode, unele care au avut succes, iar altele din păcate care au afectat şi mai mult starea pacienţilor.
Recunosc această stare de frustare în rândul părinţilor care au avut astfel de probleme cu cei mici, datorită faptului că şi eu, ca părinte, am bâjbâit pe la  doctori până când am reuşit tratarea dermatitei atopice de care suferea fiul meu cel mare.
Vindecadai.ro ne prezintă cartea "Vindecă natural dermatita atopică, alergiile şi intoleranţele alimentare ale copilului tău", scrisă de către Dr.Ingrid Bălan şi Dumitru Bălan.
Cartea dezbate pe larg peste 50 de subiecte foarte interesante cu privire la afecţiunile celor mici precum dermatita atopică, intoleranţa alimentară, astmul bronşic şi alergiile.
Subiectele aboradate sunt de maximă importanţă, de la stabilirea unui diagnostic corect până la metode de tratament revoluţionare.
Cartea este recomandată  părinţilor, persoanelor care suferă de astfel de afecţiuni, dar şi medicilor de specialitate care lucrează în domenii precum:alergologia, dermatologia sau gastroenterologia.
Subiectele sunt abordate cu rigurozitate şi după lungi cercetări. Dintre acestea ţin să amintesc:

  • cauzele ce declanşează dermatita atopică, intoleranţa alimentară şi a alergiilor în general;
  • vindecarea prin diferite metode cum ar fi refacerea microflorei intestinale  şi alternative la medicamentele convenţionale;
  • protocoale naturopate de chelare a metalelor grele;
  • recomandări prinvind analizele ce trebuie efectuate pentru stabilirea unui diagnostic corect(sunt menţionate peste 25 de analize care ajută la identificarea sensibilităţilor DAI)
  • cercetări stinţifice realizate la laboratoare de renume din Europa ce confirmă eficienta remediilor propuse de către autorii;
  • informaţii cu privire la suplimente naturopate, care ajută la inhibarea procesului antiinflamator din organism şi recomandări cu privire la producători de alimente sigure şi suplimente nutriţionale;
  • se urmăreşte redarea echilibrului în organism, tratarea afecţiunilor menţionate mai sus şi îmbunătăţirea stării de sănătate a pacientului.

Este o carte pe care orice părinte sau viitor părinte ar trebui să o aibă în biblioteca deoarece vizează domenii de interes.
Am rămas plăcut surprinsă de părerile cititorilor care împărtăşesc din experienţa personală despre modul în care cele citite în această carte i-au ajutat să depăşească momente dificile din viaţă cu privire la astfel de afecţiuni.
Cartea este scrisă din dorinţa autorilor de a ajuta cât mai mulţi părinţi ai căror copii  se confruntă cu astfel de probleme.Chiar dânşii au trecut printr-o o situaţie similară din cauza sensibilităţilor băieţelului lor, pe care au reuşit să îl vindece  prin administrarea unui tratament naturopat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu