marți, 1 decembrie 2015

Prajitura cu mere rase

Va mai amintit de momentele frumoase petrecute cu bunicii?
Despre gustul copilariei vreau sa va vorbesc azi.
In fiecare am de Sf.Ilie ,cand merele dulci se coceau si raspandeau parfumul dulceag pe ulitele satului,mama ma ducea la bunici la tara pentru a face cu bunica faimoasa ei prajitura cu mere.
Era atat de buna incat  preotul din localitate oprea mereu din ea pentru a-i duce coanei preotese.
Cate bomboane primeam de la dumneai cu aceasta ocazie!
Reteta este una simpla si nu aveti cum sa dati gres :) .
Pentru a prepara prajitura cu mere aveti nevoie de:
               Blat
4oua
20 de linguri de zahar
20 de linguri de ulei
20 de linguri de lapte
30 de linguri de faina
5 mere curatate de coaja(1 kg)
1 plic praf de copt
o lingura de scortisoara
sare
--------------------------------------
            crema
250 gr margarina Rama
350 ml  lapte
6 linguri de faina
200 gr zahar
zeama de la o lamaie




Mod de preparare a blatului:
Incalzim cuptorul.
Punem praful de copt peste faina si amestecam pentru a se omogeniza.
Se rad merele  curatate de coaja pe razatoarea mare.Aveti grija daca au zeama prea multa le puteti stoarce putin..
Ouale se pun intr-un castron mare ,se adauga un sfert de lingurita de sare  si zaharul  si mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul.Puteti adauga si un plic de zahar vanilat pentru aroma.
-Adaugam laptele si uleiul si continuam sa mixam.
-Punem merele si scortisoara si amestecam cu o spatula incet.
-Adaugam treptat faina si omogenizam pana se termina toata faina.
-Pregatim o tava pentru cuptor in care punem hartie de copt.
-Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.
-Cand e rumenita o scoatem din cuptor si o lasam se sa raceasca.

 Mod de preparare a cremei:
-Se amesteca faina ,laptele si zaharul intr-o oala.Se pune la foc mic amestecand cu telul pana se ingroasa.
-Lasati sa se raceasca complet.Puteti adauga o folie alimentara peste crema ca sa nu faca coaja.
Margarina Rama se bate cu mixerul  pana devine pufoasa.
Peste margarina se adauga crema treptat si amestecam cu lingura.
Stoarceti zeama de la lamaie si adaugati-o in crema .
Dupa ce prajitura s-a racit complet adaugam crema deasupra  si gata!
Pofta buna!