luni, 19 octombrie 2015

Fii responsabil si eficient cu mediul in care traiesti

Afară ninge liniştit,
În casă arde focul;
Iar noi pe lângă mama stând,
Demult uitarăm jocul.
 şi..STOP!
Demult romani îsi permiteau sa ardă lemne cu duiumul,iar prunci becuri aprindeau pan' le-au tăiat curentul.
De fapt poeziile lui Coşbuc prezintă o realitate pe care noi,muritori de rând nu ne-o mai permitem.
Nu ne-o permitem nu neapărat din cauza lipsurilor  materiale ci şi datorită faptului că toate excesele populaţiei Terrei au destabilizat planeta...Am reuşit într-un final sa ne dăm seama că a avea grijă de mediul care ne înconjoară însemnă să protejăm viaţa întru totul pentru ca şi generaţiile viitoare să poată trăi intr-un mediu prielnic dezvoltarii tuturor speciilor.

Pe baza principiul de responsabilizare sociala  care implică şi grija faţă de mediul înconjurator Elena ,care este deţinătoarea unei companii IT,a investit anul trecut într-un sediu  nou al firmei,care îţi taie răsuflarea.
Pe lângă faptul că frumoasa clădire a obţinut clasa energetica A,lucru dovedit de certificatul de performanta energetica pe care Elena,l-a înrămat cu mândrie în biroului său,aceasta este construita din materiale 100% reciclabile şi prietenoase cu mediul.            Apoi a optimizat consumul de energie al clădirii  printr-un sistem de detectare al mişcării ,astfel că becurile led se vor aprinde doar atunci cand angajaţii sunt la serviciu.A inlocuit pana si automatul de cafea cu unul mai performant   si care consuma mai putin curent.
În plus a montat panouri solare pe tot acoperisul clădirii ,iar facturile la energie electrica s-au redus semnificativ.
Printr-un sistem de recirculare al aerului şi o izolaţie termică eficientă ,mediul ambiental nu suferă schimbări sesizabile odată cu venirea iernii.Eena mi-a zis că au rezistat cu succes peste iarna trecută şi mi-a prezentat analiza prin termografie ,care atestă încă o data că sediul firmei sale este eficient din toate punctele de vedere.
Cu toate acestea învăţate  şi cu dorinţa de a contribui responsabil la protejarea planetei noastre şi a locuinţei proprii ,am hotărât să apelez la compania Enermed Impex Srl pentru efectuarea unui audit energetic şi a începe astfel reabilitarea caminului meu.
Pe langa faptul ca voi reduce semnificativ facturile ,mediul in care locuiesc va deveni mai sanatos si eficient.
----------------------------------------------------
Articol scris pentru proba 6,SuperBlog2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu