marți, 10 noiembrie 2015

ODÚ– Green Roof îţi face acoperişul verde

Dragilor,vreau să facem un exerciţiu de imaginaţie.
România anului 2050!
Este departe...Mulţi dintre noi vom fi deja istorie ,însă copiii noştri,nepoţii şi generaţiile următoare vor aici,pe Pământ.Pe această planetă care se străduieşte prin multitudinea de resurse să ne facă viaţa de zi cu zi cât mai uşoară.
Pe de altă parte omul ,la rândul său ,din dorinţa de a progresa ,aduce modificării mediului în care trăim.
Industrializarea puternică,agresiunea asupra mediului înconjurător datorită diverselor activităţii,exploatările excesive au afectat pe termen lung planeta noastră.De aceea  principiul eco a devenit o necesitate şi nu un moft,cum era considerat până de curând.
Este de ajuns să vedem câteva cifre şi apoi vom gândi mai responsabil faţă de mediul înconjurător.
Ca idee ,Bucureştiul se află in topul oraşelor grav afectate de poluare.
Un studiu bazat pe 15 ani de cercetări arată că un locuitor al capitalei  risipeste un an şi zece luni  din viaţă din cauza emisiilor de azot în aer.
Defrişările excesive au dus la alunecări de teren,dispariţii ale unor specii şi poluarea aerului.
Dacă ar fi să ne luăm după specialişti ,singurul loc de pe Terra despre care se afirmă că este cel mai curat ,este Antartica.Deci ar trebui să ne mutăm toţi acolo,sau să conştientizăm că nu suntem singuri,iar această planetă care ne susţine viaţa ,trebuie protejată.
Micile schimbări sunt întotdeauna la îndemână,spunea un întelept.
Slavă Cerului ,am evoluat de la stadiul de om al peşterii,aşa că fiecare avem o locuinţă pe care o împărţim cu ceilalti membrii ai familiei.
Am început cu propria locuinţă pentru că acolo este micul nostru univers,locul în care ne vom creşte copiii şi pe care suntem datori să îl facem cât mai sănătos cu putinţă.
Veţi spune că cei care locuiesc la bloc nu pot face mai nimic pentru a implementa conceptul de verde în locuinţă,însă nu e deloc aşa.
În fond un bloc este un ansamblu de locuinţe,iar toţi locatarii trebuie să contribuie benefic pentru a îmbunătăţii aspectul,calitatea şi ambientul spaţiului în care trăiesc.
Ce aţi spune dacă un bloc anost se transformă într-o oază de verdeaţă şi culoare într-un mod foarte simplu?

Responsabili de acest lucru sunt cei de la ODÚ– Green Roof. 
Fiind printre primele firme din Romania care realizează acoperişuri verzi ,aceştia iţi sunt alături de la stadiul de proiect până la faza finală.
Cu o gamă variată de soluţii,de la acoperiş simplu,acoperiş ultrauşor,biodivers ,înclinat sau tip grădină,Green Roof implică în toate proiectele inovaţie,materiale de cea mai bună calitate şi o imagine per ansamblu gândită de oameni cu o experienţă vastă în domeniu.
Excelenţa este cuvântul de ordine !
Mi-a atras atenţia de asemenea terasele verzi de tip Deck cu acces pietonal ,care sunt  destinate recreeri şi sunt foarte uşor de întreţinut.Structura vegetală a acestora este diversă şi poate fi constituită atât din plante anuale cât şi perene.Accesul se face printr-un sistem de pardoseală flotantă de tip deck şi sunt adevărate oaze de relaxare cu costuri minime de întreţinere.
Dacă vă gândiţi că primele  acoperişuri de acest fel consemnate în istorie au fost "Grădinile suspendate ale Semiramidei" vă întrebaţi de ce ne-a luat atât de mult să integrăm spaţii verzi concepute la fel, în oraşele noastre gri.
De fapt Germania,Austria cât şi SUA şi Marea Britanie implementează in structura oraşelor adevărate grădini suspendate valorificând astfel la maxim potenţialul unei clădiri.

Avantajele unui acoperiş verde sunt nenumărate :
*Oferă o izolaţie termică  foarte bună a clădirii astfel costul facturilor la climatizare şi încălzire vor scădea simţitor.Vara temperaturile nu vor creşte ca în cazul acoperişurilor plate ,fără vegetaţie,iar iarna structura de vegetaţie se comportă ca o "blană" asigurând protecţie inclusiv împotriva vântului.
*Au o durată de viaţă ridicată şi sunt uşor de întreţinut.
*Puteţi obţine subventii ,iar impozitul se diminuează datorită faptului că deţineţi o clădire verde.
*Se integrează perfect în peisaj.
*Creşte calitatea aerului şi oferă posibilitatea de a cultiva plante diverse şi chiar legume.
*Reţine apa pluvială asigurând astfel o eficienţă crescută a sistemului de canalizare al clădirii şi contribuie la reducerea temperaturii mediului ambiant prin evaporarea acesteia.
*Puteţi asigura foarte uşor un loc de agrement pentru angajaţi sau pur şi simplu un colţ de relaxare pentru cei dragi.
Pe lângă acoperişuri şi terase  verzi cei de la ODÚ– Green Roof se ocupă şi cu amenajarea peisagistică a spațiilor verzi la cheie, proiectarea 3D animat, oferind astfel garanţia unor proiecte de succes realizate la cele mai înalte standarde!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu